Setup Menus in Admin Panel

Aktivan Student

Relativno nov projekat FON-ovog centra za razvoj karijere ove godine pomera sve granice!

Aktivan student je projekat koji je osnovan 2016. godine,  u organizaciji FON-ovog centra za razvoj karijere”.

Aktivan student je fokusiran na studenta kao pojedinca, a osnovni cilj je edukovanje studenata i približavanje svih mogućnosti koje im studiranje nudi. Ovogodišnja tema projekta je „Studentski aktivizam“, a sam projekat obuhvata tri celine:

  1. PanelStudentske organizacije iz prve ruke, u kojoj će čak 9 organizacija detaljnije govoriti o svom radu, projektima, ciljevima i misiji.
  2. Panel diskusija „Isplati li se biti aktivan?“ u kojoj će biti suprotstavljeni „dobri studenti“ i „studenti aktivisti“, a neustrašivi sudija biće HR kompanije… Učesnici projekta imaće jedinstvenu priliku da iz prve ruke čuju iskustva studenata koji su tokom studiranja ostvarili dobar prosek, kao i onih koji su pored učenja, bili članovi studentskih organizacija i dobrovoljno volontirali, a potom će HR izneti svoje mišljenje i dati korisne savete o studentskom aktivizmu.
  3. Sajam studentskog aktivizma – startup-ova i studentskih organizacija, gde će, pored predstavnika organizacija, studenti FON-a koji su osnovali svoje startup-ove odgovarati na sva pitanja učesnika i podeliti svoje iskustvo, od ideje do realizacije. Samo neki od startup-ova koji će se predstaviti na projektu su YoloBook, Balloonera, PetGuards, Pista Fashion

Paneli će se održavati u amfiteatru B103, a sajam startup-ova održaće se u čitaonici fakulteta.

Pozivamo sve studente koji žele da prošire svoje vidike sjajnim mogućnostima koje FON pruža, kao i one koji žele da iz prve ruke čuju iskustva i savete svojih iskusnijih kolega, da se AKTIVIRAJU i pridruže nam se 7. oktobra na Fakultetu organizacionih nauka.

Prijave za učešće na projektu otvaraju se 29. septembra, a više informacija o projektu biće naknadno objavljeno. Zaokruži 7.10. u svom kalendaru i ne dopusti da ti studiranje prođe samo u učenju i spremanju ispita! #Uključise  i prijavi se, mi te čekamo!

Agenda

42150656_316901822196605_3002623318944645120_n

ORGANIZACIJE

Savez studenata FON-a

Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka je udruženje koje postoji već 27 godina. Rad Saveza usmeren je na realizaciju inicijativa članova i realizaciju projekata, kako na nivou fakulteta, tako i na nivou celokupnog Beogradskog univerziteta. Svake godine tradicionalno organizuje 4 projekta, a to su Konferencija studenata organizacionih nauka, Dani prakse, SportBizz i Kursevi stranih jezika. Savez trenutno broji 51 člana koji naporno rade da održe Savez jednom od najbolje ocenjenih članica Saveza studenata Beograda i Saveza studenata Srbije. Pronađite svoje mesto na fakultetu, jer studiranje nije samo broj položenih ispita! Predstavnik na panelu –  Bojana Pejčić – Predsednik organizacije

Unija studenata FON-a

Unija studenata FON-a osnovana je 2016. godine, sa ciljem da podigne svest o studentskim pravima, utiče na bolju informisanost i poboljša kvalitet studiranja studenata Fakulteta organizacionih nauka.
Kroz projekte koje Unija studenata FON-a organizuje, podstiče kolegijalnost, timski rad i duh, kao i zajedništvo među studentima i studentskim organizacijama. Osim toga, Unija ohrabruje studente da budu humani  i šire društveno odgovornu svest.
Kao najmlađa organizacija na Fakultetu, Unija studenata FON-a iza sebe ima značajan broj uspešno realizovanih projekata – FON QUIZ, USF Gaming Fair, Humanitarni sportski turnir, Humanitarno Stand Up veče i Yard Sale.
Pored projekata koji su edukativnog, humanitarnog, ali i zabavnog karaktera, Unija studenata FON-a organizuje pripreme za kolokvijumske nedelje i program mentorstva za studente prve godine.
Trenutno organizacija broji 50 aktivnih i 15 alumni članova.
„Naši ciljevi su zajednički!” kao slogan i crvena boja su dve najćešće asocijacije na ovu organizaciju.

ESTIEM

ESTIEM LG Beograd predstavlja lokalnu grupu Evropskog udruženja studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta koje danas broji 82 lokalne grupe u 32 zemlje Evrope. Lokalna grupa Beograd osnovana je 2005. godine, a 2007. na polugodišnjoj skupštini organizacije u Bremenu stekla je status punopravnog člana. Za 12 godina postojanja članovi oraganizacije ESTIEM LG Beograd razvili su preko 15 inicijativa. ESTIEM LG Begrad na godišnjem nivou organizuje 8 internih projekata namenjenih svojim članovima, najmanje 3 internacionalna projekta godišnje čiji su učesnici  članovi ESTIEM mreže iz cele Evrope i 4 velika lokalna projekta namenjena studentima Beogradskog univerziteta i to su Case Study Show, Akademija Modernog Menadžmenta, Budi Coolturan i Dani Sporta. ESTIEM LG Beograd je najveća studentska organizacija na Fakutetu organizacionih nauka i broji oko 150 članova.

AIESEC

O organizaciji:

Internacionalna studentska organizacija AIESEC okuplja mlade ljude širom sveta i omogućuje im da razviju svoj liderski potencijal kroz volontersko i stručno iskustvo u inostranstvu, kao i kroz uključivanje u nacionalne projekte.

Godina nastanka

AIESEC 1948. AIESEC na FONu 1973.

Projekti

Volonterske/stručne prakse u inostranstvu – Global Volunteer, Global Entrepreneur, Global Talent. Globalna Škola Preduzetništva. Open IT. Interne lokalne, nacionalne i internacionalne konferencije

Poruka za delegate:

Najveća studentska organizacija na svetu već 45 godina na FON-u kreira lidere tako što se fokusira da svaku mladu osobu razvije u najbolju moguću verziju sebe. Vidimo se uskoro na projektu Aktivan Student!

Debatni Klub FON

,, Želiš da naučiš kako prodreti u suštinu gotovo svake teme i obrazložiti zašto je to tačno? Kroz učenje veštine debatovanja, imaš mogućnost da naučiš logičku argumentaciju stavova na najaktuelnije svetske teme. Tvoje je samo da budeš radoznao! “

© 2017 All rights reserved fonovcentar.rs

X